MASsolutions
Značilo bi mi da odvojite malo svog vremena za ovih nekoliko redaka jedne priče.

Skidamo maske. Tačnije, skidam maske.

Massolutions je nastao prvenstveno zbog ideje da pomognemo ljudima i brendovima da dođu do svog mesta u digitalnom svetu, ali ne na način kako se to danas inače radi, agencijski, mehanički, korporativno, masovno, već organski, na potpuno zdravoj osnovi, uz veru da ta osoba ili brend ima da ponudi nešto jako lepo ovoj planeti.

Kao što inače biva, nailazila sam na veliki niz prepreka i trudila sam se da ih nekako prevaziđem. Međutim, ono što nisam želela da prihvatim jeste činjenica da ja više ne živim po principu “što te život više šamara, ti ćeš biti jači”. Na tom putu sam nekako izgubila pogled prema onome što sam zapravo naučila u nekom proteklom periodu od mnogih ljudi, kojima jesam i biću zahvalna u ovom pa i u narednim životima što su mi naišli i učinili da vidim jasnije i pozitivnije. O tome ko su oni ću kasnije pisati, jer želim da im se makar na ovaj način zahvalim.

Zaboravila sam da je zapravo ono što nosimo u sebi i što odašiljemo u Univerzum ono što ćemo i dobiti. Strah i nepoverenje je zapravo zamaglilo sve što sam do tada naučila i samim tim sam i nailazila na prepreke.

Massolutions je zapravo počeo da tone, jer prvobitna ideja da sve radimo prirodno, zdravo, organski, ljudski… je pala u vodu, jer sam slušala spoljašne faktore, tuđe reči, tuđa ubeđivanja. Ne znam u kom trenutku sam odustala od ideje da pokažem da je Massolutions zapravo zasnovan na ljudskom faktoru, na mojoj ideji, na tome da me upoznaju kao osobu, a ne kao još jednu firmu u gomili drugih firmi. Znam da sam tu pogrešila, znam da sam se prepustila korporativnom razmišljanju da ne treba da se prikazujem kao osoba, već kao neka mašina. Tome je verovatno doprineo i dugogodišnji rad u raznim firmama, kako manjim, porodičnim, tako i velikim, do onih korporativnih. Posle svih tih poslova, ja sam ipak rešila da stvorim nešto svoje, jednu ideju kojom bih pokazala da posao ne mora biti nužno zlo, da posao može biti i zabavan, kad mu priđeš sa one ljudske strane i pokažeš da naše unutrašnje dete možemo gajiti i u tom segmentu.

Hajde da se predstavim za početak onima koji me ne znaju, pa i onima koji me znaju, ali nisu videli moju suštinu.

Ja sam Dragana Mićić, prvenstveno duša koja i dalje traga i voli da upoznaje, druži se, pa i da se osami ponekad, da tuguje, da greši, da uživa u malim stvarima. Dalje, ja sam i mama dve lepotice. Nisu me one definisale, ali sam izuzetno ponosna i zahvalna, jer su odlučile da u ovom životu baš ja budem njihova mama.

Bila sam i nečija supruga, ali sam uvidela da moj put nije tu, i odlučila da je vreme da pustim i sebe i njega, kako bi sreću tražili negde drugde. Nikad nisam bila, odnosno trudila sam se oduvek na najbolji mogući način da ne budem egoista, sebičnjak, nadam se da sam koliko-toliko i uspevala u tome. Ako sam i grešila, a jesam, uh itekako, izvinjavam se svima od srca koji su bili povređeni mojim postupcima.

Mogla bih ja ovako da razglabam o sebi dosta, ali bih želela da stavim fokus na ono što sam želela da postignem ovom pričom.

S obzirom da sam u proteklih nekoliko godina jako puno radila na sebi, u smislu duhovnog rasta, i da sam na tom putu, kao što sam u tekstu i napomenula već, susrela mnoge ljude, i organizacije koje su mi pomogle u tome, spoznala sam da je moja svrha bila i ostala da pomognem kako sebi tako i drugim dušama u njihovom rastu i razvoju. Bilo to na poslovnom ili privatnom planu, pod razvojem podrazumevam taj duhovni, spoj uma, tela i duha.

Oni sa kojima sam započela taj put su NLP Energy House, gde sam upoznala Branku Kiždobranski, trenera ličnog razvoja, koja poseduje mnoge veštine, koje je gradila tokom svog života. Dejana Petrovića, Reiki majstora koji me je i uveo u samu Reiki veštinu, pored mnogih drugih, koje poseduje. Njima se posebno zahvaljujem, jer su me uveli u ovaj svet samospoznaje. On mi je doneo mnoge druge osobe, organizacije, među kojima je i čuveni svet argentijskog tanga, zajednica Tango Natural, čiji su osnivači Darko Dožić i Sonja Živanović, ljudi koji su poznati širom sveta, a čije su duše i suštine predivne. Tango je postao moja ogromna ljubav, u ovom trenutku jedna od mojih najvećih. Stojim iza njihovog mišljenja da je to zapravo terapeutski tango, jer ako mu se prepustiš, zaista isceljuje na svim nivoima.

Moja molba i moje pitanje za sve vas, ljude dobre volje pa i sve ostale, jeste da mi svojim mišljenjem, energijom, stavom, čime god, pomognete da odlučim u kom pravcu Massolutions treba da nastavi da se razvija (ili da se ne razvija uopšte), da li da nastavim da se borim u pravcu digitalnog razvoja, veb dizajna… ili da se jednostavno prepustim duhovnom osvešćivanju kako sebe, tako i drugih ljudi.

Znam da imam puno toga da ponudim, ali nekako moje “skrivanje” od sveta kao da pokazuje drugima da ja nemam talente kojima bih pomogla u razvoju bilo koje vrste, a imam ih. To su mnogi na mom putu i osetili.

Hvala vam još jednom na strpljenju i pažnji. Vrlo sam vam zahvalna što ste izdvojili vreme da pročitate, pa makar odlučili da samo sklopite ekran i izađete iz ove priče.

Kontakt